Gandurile unui trecator

14 09 2010

Precum o frunza ce se vestezeste si cade…dar a carei menire este precis stabilita, asa si omul ca fiinta vie inca de la nastere doreste sa fie recunoscut de ceilalti membrii ai grupului.

Dupa ce iese la lumina…precum un ghiocel timpuriu…doreste sa cunoasca, iar aceasta sete de cunoastere se manifesta pe tot parcursul intregii lui existente.

Caldura parinteasca ce-l inconjoara il ajuta sa aiba incredere in propriile forte, sa se adapteze si sa simta ca este UNIC printre cei multi.

Prin intermediul simturilor cunoaste lucruri noi (le atinge, le distinge dupa miros), in concluzie…traieste, deci exista!

Anii trec …merge la gradinita, apoi la scoala, invata sa recite, sa scrie, sa citeasca …isi face prieteni, se integreaza in grup(uri), cu alte cuvinte incepe sa fie un EL cu propria personalitate. Convingerile, atitudinea si profesia ce o va alege pe viitor,  se vor contura la varsta adolescentei sau chiar la tinerete.

Adolescenta este perioada marilor incercari…atunci doreste sa fie REMARCAT de prieteni, colegi…doreste a fi un exemplu chiar daca nu intotdeauna pozitiv. IUBESTE, SUFERA…este intr-o continua cautare atat a binelui cat si a provocarilor.

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: